Hej,

Jag heter Marianne Lindberg och har bott på Drag alla mina somrar, först ca 50 år som sommargäst och sedan mitten av 80-talet som permanentboende. 
Jag har följt hur samhället förändrats och inte minst hur våra vikar vuxit igen och hur vattnet har försämrats. 

Därför gläder det mig mycket att klimatfrågorna idag åtgärdats på olika nivåer och att kunskapen ökas så att vi alla ska kunna bidraga att hejda och förbättra tillståndet i Kalmarsund och i våra vikar. 


I samråd med Linnéuniversitetet, Chatrin le Grande har jag lovat att försöka skaffa fram material med gamla foton från våra stränder runt Skäggenäshalvön. Hon arbetar med hållbarhet och behöver historisk dokument på hur miljön förändrats.


Därför vädjar jag till er som har gamla foton på våra stränder runt Skäggenäs att fota av och sända till mig - eller att låna/skänka dem för att användas som dokumentation.  


Ni som känner mig vet hur intresserad jag är av historia och människorna som bott och verkat här. Men för att kunna utveckla och förbättra vår miljö måste vi ha vår historik med oss!

Nu kan DU och jag hjälpa till!

Bobo Bryngstedt har lovat att hjälpa till att fota av era gamla fotografier.


Om du sänder bilder till mig via sms eller via post, var noga med att notera: ditt namn och adress och bekräfta att bilderna får användas för dokumentation.

Vi behöver även uppgift på platsen där bilden är tagen och när i tid - gärna även namn på eventuella personer. 


Stort TACK på förhand! Jag ser fram emot dina bidrag för att hjälpa till att dokumentera och visa hur våra stränder förändrats - och därmed med dagens kunskap kunna förbättra vår miljö . Bra sysselsättning nu i Coronatider! Svara gärna innan våren kommer - senast maj månad.Marianne Lindberg

Sjöstugan

Vadstena 912

395 94 Rockneby

070-5646195